OURELLAS DE ENTROIDO
800 GR. DE
FARIÑA
2 OVOS
100 GR. MANTEIGA
1 COPA DE ANÍS
(OU ESENCIA)
SAL
UNHA CUCHARADA
SOPERA CHEA DE LEVADURA EN POLVO
UN VASO DE AUGA
MORNA
ESPOLVOREAR
ZUCRE MOIDO OU GLÁSS.
MODO PREPARACIÓN
Derrétese a manteiga e
se engade a auga morna e un chisco de sal. Incorpóraselle unha copa de anís, ou
unas gotas de esencia. Bátense os ovos e se engaden. Mixtúrase a fariña coa
levadura, e facendo un burato no medio, bótase a mixtura anterior.
Traballarase ben a masa. Se queda moi pegada,
vaise soltando engadindo máis fariña ata conseguir unha masa ben blanda.
Dáselle a forma de “bolo” e déixase “levedar” de 15-25 minutos.
Unha vez transcorrido o tempo, úntase a meseta da
cociña con aceite, onde iranse estirando cunha botella (mellor que cun rodillo)
os pequenos trozos que, previamente convertemos en boliñas, estiramos dando
forma de rectángulos. Póñense a freír en aceite ben quente e abundante.