domingo, 23 de febrero de 2014

Receta para estas festas




OURELLAS  DE ENTROIDO 

800 GR. DE FARIÑA
2 OVOS
100 GR. MANTEIGA
1 COPA DE ANÍS (OU ESENCIA) 
SAL
UNHA CUCHARADA SOPERA CHEA  DE LEVADURA EN POLVO
UN VASO DE AUGA MORNA
ESPOLVOREAR ZUCRE MOIDO OU GLÁSS.

 
MODO PREPARACIÓN

Derrétese a manteiga e se engade a auga morna e un chisco de sal. Incorpóraselle unha copa de anís, ou unas gotas de esencia. Bátense os ovos e se engaden. Mixtúrase a fariña coa levadura, e facendo un burato no medio, bótase a mixtura anterior.

Traballarase ben a masa. Se queda moi pegada, vaise soltando engadindo máis fariña ata conseguir unha masa ben blanda. Dáselle a forma de “bolo” e déixase “levedar” de 15-25 minutos. 

Unha vez transcorrido o tempo, úntase a meseta da cociña con aceite, onde iranse estirando cunha botella (mellor que cun rodillo) os pequenos trozos que, previamente convertemos en boliñas, estiramos dando forma de rectángulos. Póñense a freír en aceite ben quente e abundante.